Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

7 út a fáradékonyság felé...kerüld el!

7 út a fáradékonyság felé...kerüld el!  A fáradékonyság leggyakrabban életminőség romlással, a közösségi életből való visszahúzódással és depresszióval járhat.

 

Alváshiány – vedd komolyan a sárga lapot!

A szervezeted egy darabig elviseli, ha kevesebbet pihensz és alszol, azonban egy bizonyos idő elteltével jeleket kezd küldeni Neked. Fáradékonysággal jelzi, hogy több időt kér a regenerálódáshoz, különben nem fogja tudni ellátni funkcióit a korábbi szinten. Ne várd ezt meg, szánj megfelelő időt a pihenésre!

 

Mozgáshiány – kerüld el!

Bármennyire is ellentmondásosnak érezheted, a mozgás távol tartja Tőled a fáradékonyságot, nem fogsz ellustulni, fiatalos és dinamikus maradsz a hétköznapok során. A fizikai aktivitás ébren tartja a tested, és csak nevetni fogsz, hogyha a haverok kimerültségre panaszkodnak. Nem kell több órás edzésre időt szakítanod, mindössze rendszeresen mozogj valamit.

 

Nehéz ételek – a zsíros étel aludni visz

Mint mindenre, a fáradékonyságra is óriási hatással bír a bevitt táplálék. Azon ne csodálkozz, ha szalonnát, kolbászt vagy egyéb nehezen emészthető társait fogyasztod, a szervezeted azok feldolgozásával foglalkozik leginkább, így kevesebb energiát tud fordítani a többi feladatára. Figyelj oda, hogy mikor mit eszel, egy Maraton futás előtt kerüld el a disznótorost!

 

Túlsúly – a kevesebb, néha több

Szintén az előbbi okok miatt, hogy ha nagyobb súlyt cipelsz, mint amihez hozzászokott a szervezeted, plusz energiákat von el, így a vitalitásod szinten tartásához kevesebb jut. Igyekezz fitten tartani magad, és nem leszel többek között fáradt sem.

 

Diéta, alultápláltság – add meg, ami jár! 

Ha különböző okok miatt nem viszed be azt a mennyiségű energiát, amit igényelsz, akkor rövid időn belül gondjaid lesznek. Nyilvánvalóan vannak olyan élethelyzetek, amikor nem Te befolyásolod a bevitt táplálék mennyiségét vagy minőségét. Viszont ha rajtad múlik, figyelj erre oda és például hiúsági kérdésből ne vond meg testedtől azt, amire szüksége van.

 

Folyadékhiány – „...azért a víz az úr!”

Az egyik leggyakoribb oka a fáradékonyság kialakulásának a kevés folyadékbevitel. Nehogy azt hidd, hogy ha megiszol 2 liter kólát már meg is vagy a szükséges napi mennyiséggel. Dehogy is! A víz, mint az emberi test fő alkotóeleme az, amire szükséged van. Nagyon sokan alábecsülik a szerepét, pedig ha tudnák, hogy mennyivel javul az életminőségük, biztosan minden nap ásványvizes zsugorral jönnének haza a boltból.

 

Stressz – dobd magad mögé!

A szervezetnek a folyamatos feszültségre vagy túlzott idegességre adott válasza a stressz, amely egy vagy több negatív hatásra születik. Ezáltal nemcsak az ellenállóképességed gyengül, hanem szűkösebb lesz a forrás a vitalitásod szintjének megtartásához is. Nyilván egyszerű mondani, de próbálj meg stresszmentesen élni, ne szorongj sokat és mindenre lesz elég energiád.

 

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz mit kezdeni a rád törő fáradékonysággal, akkor tarts magadnál egy tasak Reset italport.

Keresés